Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • contreso

    Sorry, gledat cu ubuduce bit sto jasniji. Evo linka: http://host.businessweek.com/businessweek/Least_Risk_Options.html?Category =Best+Risk&Type=2&template=riskoptn.htm&Symbol=GOOG&nocache=79028& tu zavrsava. Koliko se infosi sa ovog linka podudaraju sa tvojim vidjenjem Googleovih opcija? Da li ove informacije imaju ikakvu prakticnu vrijednost? Mogu li nam sluziti kako orijentir? Moja pitanja o opcijama izgledat ce ti smijesna jer sve sto znam o opcijama su definicije calla, puta i leaps opcija. Vidio san nedavno da Felix cita Fontanillsa, pa sam ga kupio i ja. Mislim se, ako je dobro za njega, bit ce i za mene. Danas je dosao. Za ne falit uzeja san "Trade options online " i "Options course". Uz njih san kupija dva markera, na crvenome pise "pitanja za optionmastera", he, he.:) Jeli mi dobro pocet sa ovim knjigama ili bi ti za pocetak preporucio nesto sa vise slika.:)

    avatar

    05.04.2006. (05:21)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ovo su TABLICE ZA PRIBLIZNO IZRACUNAVANJE koliki ce biti Best Option Gains i Best Option Gains with Least Risk. Na zalost nisam imao vremena za sada vise nego baciti pogled na njih. Izgledaju OK kao GRUBO PRIRUCNO SREDSTVO mozda iako se ja ne bih pouzdao 100% u takve proracune, osobito da sam pocetnik! Naime puno su bolji opcijski kalkulatori tipa OptionXpress koji samo IZRACUNAVAJU sve te parametre i koji mogu projicirati cijenu pojedinog strikea kada dionica dosegne kojigod level mi upisemo (a ne kao u tim tablicama gdje smo ograniceni na pomake koji su unapred "upisani" i iznose fixnih 50 /30/20/15/ 10/ 5 itd pomaka i isto toliko u negativu za puteve) . Iako je vrijeme flexibilno i ono je odredjeno u koracima od po 5 dana tako da je tesko narihtati sve to na "finu podjelu" kad trejdamo opcije blizu expiracije! Moja zadnja primjedba odnosi se na FORMULACIJU NAZIVA IMENA jer kad pocetniku napisete "Best Option Gains" on moze automatski pomisliti da MORA KUPITI BAS TAJ STRIKE (koji ima best gains) iako se "best gains" ne poklapa uvijek sa strikeom koje bi pocetnici trebali izabirati! Ipak tablice su barem neka pomoc za ljude koji nemaju OptonXpress i slicne kalkulatore! Na kraju sto se tice knjige, ako si pocetnik svaka ce te nauciti nesto o opcijama ali za apsolutne pocetnike i one koji zele brzo shvatiti stvari uz puno grafike i slika preporucam od srca malu knjizicu koju je tesko nabaviti ali je mozete naruciti na sluzbenom web siteu za opcijsko obrazovanje www.888options.com i to na http://www.888options.com/resources/book/default.jsp Oni imaju samo tu jednu knjigu ali je zbiljam dobra za pocetnike i vrlo jeftina An Investor's Guide to Trading Options Developed by Lightbulb Press, the creators of The Wall Street Journal Guide to Money & Investing, in collaboration with The Options Industry Council, this handy 64-page guide...etc.. Good Luck!

    avatar

    05.04.2006. (11:58)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Evo stavio sam ti sliku te knjige i link sa strane u boxu dolje pod literatura!

    avatar

    05.04.2006. (12:45)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Start The Buy Programs 60_5Given this morning's pop & drop, the 11:AM buy programs just came in to help the bulls out again. What a shock. Although I do see some interesting movers - FIZ, DVW, CECO, PTMK, JOBS, TOMO, SIMO, ANDE, PEIX, TRAD - I'm currently answering email, dealing with follow-up media requests, and putting together a charts post for this afternoon. I'm so glad I worked on my time management skills last year, because if I didn't, I think I'd go nuts. See you this afternoon. Posted by Charles E. Kirk at 11:00 AM in Market Analysis | Permalink Optionmaster,pogledaj samo za kaj je Contreso platio "tričavih" 20$...i još veli da je naivan....pa to je BOMBA!...OD 4 DO 20% danas!!!Ma da je platio sto puta više...bilo bi jeftino...http://finance.yahoo.com/q/cq?s=fiz%2c+dvw%2c+ceco%2c+ptmk%2c+jo bs%2c+tomo%2c+simo%2c+ande%2c+peix%2c+trad%2c+^vix%2c+QQQQ%2c+dia%2c+%5edji %2c+%5eIXIC&d=v1....neke nisu optionable,ali samo na ceco je call na 40 danas + 100%!

    avatar

    05.04.2006. (20:46)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Hej Felix, ne bih htio "burstati tvoj bubble" niti "kisiti na tvoju paradu" kako ovdje vele ali to su bili njegovi REAL TIME IZVJESTAJI SA MARKETA JUTROS, a ne Kirk-ove preporuke dan ranije (koje bi se mogle onda iskoristiti)! U real time-u imas puno servisa koji ce ti dojaviti takve stvari, na kraju i DRAGON od OptionXpressa ti moze "procesljati" Market i dojaviti dionice ili opcije sa najvecim postotnim usponom ili promjenom volatilitya ili povecanjem volumena ili bilo kakvim slicnim kriterijem koji mu postavis! Npr taj FIZ je preporucio Krejmer jos jucer u svojoj emisiji i valjda je zato i isao gore! Nemoj me krivo shvatiti, nisam jos pregledao taj blog i siguran sam da svi na njemu mozemo dosta nauciti ali RADI UZBUDJENIH RIJECI koje koristis u svojoj poruci mislio sam da si otkrio nesto sto nam PREDVIDJA pokrete unaprijed a ne dojavljuje vec gotove pomake : "I do see some interesting movers " (sto znaci on ih GLEDA taj cas u marketu i objavljuje ).. Treba vidjeti ima li kakvih BUDUCIH POKRETA koje uspjesno predvidja i da li ih se moze zaista iskoristiti za trejd!

    avatar

    05.04.2006. (22:40)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Ma,već su mi se i vure pobrkale,pogotovo od kada su mijenjali vrijeme vuru unaprijed.Bez veze,pa kaj objavljuje,ak je real time.I koga briga za njegove izvještaje nakon kaj je vlak protutnjio.Hrpa linkova,karti...ništa posebno,a potrošio sam dobra tri sata samo na površno surfanje.Previše raznovrsnog materijala,a da bi čovjek mogao izvući neku poantu iz svega.Ipak mi se čini da tu stranicu uređuje više ljudi...po sistenu...nabacaj čim više različitoga sadržaja i svatko će naći dosta zanimljivog materijala.Bolji izbor sadržaja nude TEOMA,SURFWAX,ASK,VIVISMO i ostali clusteri za razliku od GOOGLA,YAHHOA i ostalih bedastih običnih tražilica.

    avatar

    06.04.2006. (00:18)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    I kaj je sad objavil sve te chartove nakon zatvaranja marketa u 4:59 pm?Ne znam kako je kod vas,ali nama su pomaknuli sat unaprijed,tak da se market "kasnije" otvara i zatvara:)

    avatar

    06.04.2006. (00:28)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ovaj prosli vikend pomaknuli su satove i u N/A. Mislim da smo opet na istoj razlici!

    avatar

    06.04.2006. (03:34)    -   -   -   -  

  • contreso

    Hvala za knjigu.

    avatar

    06.04.2006. (05:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...